Додатоци во исхраната Производ ID: #3572


Osteobor ForteКоличина:

> На залиха и спремно за испорака!


Информација за производот:

Total Shares 1

+1 Tweet Share1 PinTotal Shares 1Што претставува Остеобор форте? Остеобор форте е рационална комбинација од природни продукти, со кои што се осигурува добра здравствена состојба на коскениот систем. Што е рационалното при изборот на состојките? За спречување на остеопорозата е неопходна рационална комбинација од материи кои ја спречуваат коскената загуба, ги обновуваат коскените минерали и […]

Total Shares 1

Опис на производ

Total Shares 1

Што претставува Остеобор форте?
Остеобор форте е рационална комбинација од природни продукти, со кои што се осигурува добра здравствена состојба на коскениот систем.

Што е рационалното при изборот на состојките?
За спречување на остеопорозата е неопходна рационална комбинација од материи кои ја спречуваат коскената загуба, ги обновуваат коскените минерали и микроструктурата и ја зголемуваат коскената густина. Таква комбинација е
Остеобор форте која содржи калциум карбонат, иприфлавон, метилсулфонилметан, аскорбинска киселина, витамин Dз, магнезиум, L-лизин, екстракт од Equisetасеае, цинк и пиридоксин. Тие заедно се надополнуваат и си го засилуваат ефектот.

Каква е улогата на секоjа од состојките?
Иприфлавон е еден од малкуте природни материи, кои можат да го запрат развивањето на остеопорозата, да ја обнови коскената густина и минерализација. Ја инхибира коскената ресорпција без да се забележат несакани ефекти на супституциона хормонална терапија со естрогени. Остеобор форте содржи лесно ресорптивна форма на калциум. Метилсулфонилметан (МСМ) е важен за образувањето на колагенот и за одржување на коските, зглобовите, лигаментите и тетивите здрави. Ја намалува болката и го намалува воспалувањето на зглобовите. Витамин Dз ја зголемува ресорпцијата на калциум и води до зголемување на густината и цврстината на коските. Аскорбинската киселина е неопходна за синтеза на коскеното ткиво како на пример колагенот. L-лизин е есенцијална аминокиселина која ја засилува ресорпцијата и ја намалува загубата на калциум. Помага во образувањето на колагенот и обновувањето на ткивата. Екстрактот од Equisetaceae содржи големо количество на силициум, кој го помага обновувањето на сврзното ткиво. Заедно со магнезиумот, цинкот и пиридоксинот се неопходни за правилното усвојување на калциумот.

Како дејствува Остеобор форте?
Остеобор форте помага за намалување на ризикот и за борба со остеопорозата. Ја зголемува густината и цврстината на коските, минерализацијата и правилното усвојување на калциумот, ја намалува коскената ресорпција, ја олеснува болката и го намалува воспалувањето на зглобовите.

Кога да се користи Остеобор форте?
Секоја жена над 35-40 години има потреба од Остеобор форте.
Остеобор форте може да се користи кај сите видови на остеопороза- жени во менопауза (40-60 години), сенилна остеопороза (мажи и жени над 60 години) и кај
стероидоиндуцирана остеопороза.

Како да се зема Остеобор форте ?
За намалување на ризикот од остеопороза се зема по 1-2 капсули дневно за време на јадење. Дневната доза кај докажана остеопороза поради менопауза е 2 капсули, кај сенилна остеопороза 1 капсула, а кај стероидоиндуцирана 2 капсули.

Како да се чува Остеобор форте?
Се чува на суво место на температура под 30°С, подалеку од дофат на деца.

Пакување: 30 капсули

Производител: Борола ЕООД, Софија, Бугарија

Total Shares 1

Прегледи на производи

Сподели мислење


Витамин Е 400

Витамин Е 400

БЕШЕ 620MKD 580MKD

Dramina

Dramina

БЕШЕ 96MKD 66MKD

Каноил 7% CBD маслото од коноп

Каноил 7% CBD маслото од коноп

БЕШЕ 2,790MKD 2,490MKD

Билни капки од лук

Билни капки од лук

БЕШЕ 140MKD 120MKD

Л-Карнитин 500

Л-Карнитин 500

БЕШЕ 295MKD 280MKD

Витамин К

Витамин К

БЕШЕ 800MKD 750MKD

Биобрен/МГН-3

Биобрен/МГН-3

БЕШЕ 3,000MKD 2,750MKD

HEMANI- Крем на база на црно семе

HEMANI- Крем на база на црно семе

БЕШЕ 135MKD 110MKD